BIBLIOTHEEK

Eén van de doelstellingen van onze heemkundekring is om historische en cultureele informatie te verschaffen. Dit wordt o.a. gedaan door het uitgeven van ons tijdschrift Drijehornickels en door het publiceren van specifieke uitgaven. Als bron voor deze artikelen geldt in belangrijke mate de informatie die gevonden wordt in de bibliotheek.
De bibliotheek leent aan de leden boeken uit en niet leden hebben  de mogelijkheid om deze in het Heemhuis in te zien. Dit gedurende de gebruikelijke openingstijden van het Heemhuis.
De opzet van de bibliotheek is uiteraard gericht op alle informatie van onze gemeente  Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Maar het zou wel erg kortzichtig zijn als wij denken dat buiten onze gemeente geen relevante historische en culturele informatie te vinden is. Daarom nemen we niet alleen boeken op in onze bibliotheek, maar ook dvd’s en cd’s, met ondersteunende informatie.
Zo kent de bibliotheek 12 hoofdcategorieën, te weten: Nuenen, Eindhoven, Cultuur, Historie, Monumenten, Geologie/geografie, Religie, Bestuur, Archeologie, Toerisme, Natuur en milieu en Genealogie.

Najaar 2020 staan er ruim 3000 boeken , brochures, rapporten etc. in onze bibliotheek.
De samenstelling van de bibliotheek kwam en komt tot stand door aanschaf van de boeken door de heemkundekring, maar hoofdzakelijk door schenkingen van leden en niet leden die hun boekenkast opruimen.

Tijdens de openingsuren van dinsdag 09.30 - 12.00 en woensdag van 19.30-21.30 uur kunt u de boeken inzien en eventueel voor een bepaalde periode lenen.

Coördinator: Hans Dirksen.

 

De boeken uit onze bibliotheek wordt t.z.t.  opgenomen in ons digitale registratiesysteem.